Vilka är vi?
Växthuset är en växtbaserad restaurang som startades 2016.Beläget under skansbron som ansluter in till Södermalm i Stockholm delar vi lokaler med norra europas största nattklubb Trädgården / under bron. Säsongens råvaror är hämtade från Sverige och de nordiska länderna där vi strävar efter en tydlig och nära kontakt med de producenterna vi arbetar med, för att säkerställa kvaliteten på de råvaror. Då vi är en 100% växtbaserad restaurang vill vi arbeta med hållbara gårdar som kan producera på ett sätt som är snällt för naturen och oss. Naturen själv är en av de stora leverantörerna åt oss när det kommer till säsongens råvaror. Att samla de första gröna växterna på våren och blommor och andra örter på sommaren eller när vi går ut och skördar svamp på hösten så skapar det en väldigt nära relation till råvarorna. Vårt uppdrag är att leverera en måltid som berättar en historia om vår plats, vår terroir. Vinerna som vi serverar i restaurangen är naturviner eller biodynamiska vilket innebär att vinmakarna bevarar jordmånen och terroiren, genom att inte tillsätta några kemikalier i odlingarna och inte tillsätta några kemikalier eller liknande vid själva tillverkningen av vinet. Våra andra dryckesalternativ som alkoholfritt och öl är närproducerat och hantverksmässigt framtagna.